fbpx

Belsőépítészeti tervezés komplett szolgáltatás keretein belül, összehangolt munkában az építésszel és más szakemberekkel, elérhető áron!

Egy lakás megtervezése és kivitelezése rendkívül összetett folyamat. Ha tökéletes végeredményt szeretnénk, akkor több szakember összehangolt munkájára van szükség, ráadásul már a kezdetektől. A legjobb, ha a belsőépítész még az engedélyeztetés előtt be tud kapcsolódni a munkába, amikor még nincs kötve a keze például a nyílászárók méretét és elhelyezkedését illetően.

A belsőépítészeti tervezés során az első és legfontosabb, hogy az Ügyfél igényeket minél részletesebben pontosítsuk. Például kulcskérdés, hogy milyen funkciókat lásson el a ház, ugyanis, ha például tervben van egy beltéri medence és egy kis wellness rész kialakítása, akkor arra már az engedélyezési fázisban érdemes nagyobb figyelmet fordítani (alapozás, vízszigetelés, gépészeti rész helyigénye stb.) A napjainkban egyre elterjedtebb mennyezet hűtés-fűtés, valamint – a ma már kötelező – hővisszanyerős szellőztető rendszer integrációjáról is időben kell gondolkodni, hiszen, ha a csövek a födémbe kerülnek, akkor a statikus ennek megfelelően növelheti a födémvastagságot, ami a belmagasságra és – adott esetben- a nyílászárók méretére is hatással lehet. Ha álmennyezet kerül kialakításra, az szintén befolyásolja a belsőépítész munkáját, ugyanis össze kell hangolni a gépészeti elemeket és a belsőépítészeti megoldásokat. Rendkívül fontos az, hogy a belsőépítészeti tervezés során a megrendelő a döntési helyzetekbe megfelelő tájékoztatással legyen bevonva, mert az ő igényeit a lehetőségekhez mérten kell kielégíteni. Így elkerülhető az, hogy utólag valami azért nem valósul meg, mert „nincs hely”. Cégünk a legtöbb újépítésű projektnél az engedélyezési tervezés szakaszától vesz részt a munkában, ezzel nagyon sok későbbi kellemetlenségtől tudjuk megvédeni a megrendelőket. Ha ezen a fázison már túl van a projekt, akkor a belsőépítész keze több szempontból is kötve van, így a belső tér szervezése korlátokba ütközhet.

Ha építkezést tervezel, és már megvan a telek, akkor most van itt az idő, hogy felkeress minket a belsőépítészeti tervezéssel kapcsolatban! Fordulj hozzánk bizalommal akár még ma!