fbpx

belsőépítész megbízását nem érdemes halogatni, ha szeretnéd, hogy az építkezés minden szempontból kiszámítható legyen!

Az építkezés számtalan munkafolyamatból tevődik össze, és fontos, hogy ezek tökéletesen össze legyenek hangolva, ez ugyanis a megrendelők érdekeit is szolgálja. Azzal, ha a belsőépítész már a tervezés során be van vonva a projektbe, elsősorban a saját dolgukat könnyítik meg a leendő tulajdonosok, hiszen ilyen formában kiszámíthatóbbá válik az építkezés. A határidőket tekintve és anyagi szempontból is fontos, hogy tisztázva legyenek az elképzelések, ehhez pedig elengedhetetlen a szoros együttműködés a belsőépítész szakemberrel, már az elejétől fogva. Nézzük egy kicsit részletesebben, hogyan is néz ki ez a gyakorlatban!

Fontos tudni, hogy ha a belsőépítész csak a kivitelezés során kerül képbe, akkor a projekt előkészítése egy általános műszaki leírás alapján zajlik, ami csak alapfelszereltséget foglal magába. Ilyenkor már nehéz alakítani a terveken, különösen akkor, ha olyan egyedi igények merülnek fel a megrendelők részéről, mint például gipszkarton álmennyezet vagy indirekt hangulatfények. Az ilyen elképzelések természetesen az árat is jelentősen megemelik, erre pedig nem feltétlenül vannak felkészülve a megrendelők.

Ezzel szemben akkor, ha a belsőépítész az elejétől fogva együtt tud dolgozni a kivitelezővel, a megrendelőknek van idejük és lehetőségük kényelmesen átgondolni, hogy mi az, ami belefér nekik. Ilyen formában a kivitelező időben megkapja a pontos dokumentációt, melynek köszönhetően tarthatóak a határidők és nem éri meglepetés a megrendelőket a kiadások tekintetében sem.

Ha a belsőépítész időben neki tud látni a munkának, akkor eggyel kevesebb stresszfaktorral kell számolnia a megrendelőknek, ez pedig felbecsülhetetlen egy olyan időszakban, aminek az izgalmakkal teli várakozásról kell szólnia. Ne várd meg, hogy kezdetét vegye a kivitelezés, lépj velünk kapcsolatba a lehető leghamarabb, hogy az építkezés minden részlete kiszámíthatóan alakuljon!