belsőépítész iroda budapest, enteriőr tervezés, belsőépítészeti tervezés

Az elmúlt években rendkívül népszerű hazánkban a lakberendezés skandináv stílusban, ami nem is csoda, hiszen az egyik legjobb otthonos és időtálló stílusról van szó. A skandináv dizájn alapvetően az egyszerűséget, a funkcionalitást és a természetes anyagokat helyezi előtérbe, és ezzel teremt egy könnyed, légies atmoszférát otthonunkban.

A lakberendezés skandináv stílusában az egyszerűség uralkodik. A falak általában semleges, fehér vagy pasztell színeket öltenek magukra, ami tágítja és világosabbá teszi a teret. A fa, mint alapvető anyagok, meghatározó eleme a skandináv otthonoknak. A bútorokat és kiegészítők természetes fa felületei melegséget és időtálló sugároznak, akkor egy letisztult vonalvezetésük a praktikum szolgálja.

Az északi országokban divat, hogy a lakásokban nincsenek függönyök, így a természetes fény szabadon be az otthonokba. Ez nem csupán a praktikumról szól, hanem a skandináv életérzésről is, ahol a világos, természetes környezet biztosítja a jó közérzethez. A kényelmes funkcionális ülőbútorok, valamint a meleg, puha kelmék teszik otthonossá az enteriőrt, és a skandináv lakberendezési stílustól megszokott minimalizmusnak és mindennek a helyén van.

A megfelelő világítás is kiemelt szerepet kap a skandináv lakberendezésben. Különböző fényforrásokkal megteremthetjük az ideális hangulatot a különböző élethelyzetekhez. Az asztali lámpák, függönyök nélküli ablakok és akár a gyertyák mindnek a hangulatos otthon megteremtéséhez.

A skandináv stílust egyszerűen kombinálhatjuk más stílusokkal is. Az indusztriális vagy minimalista elemek harmonikusan illeszkednek a skandináv alapokhoz, így szabhatjuk otthonunkat anélkül, hogy elveszítenénk a karakteres skandináv vonásokat. Az egyszerűség és funkcionalitás jegyében a skandináv lakberendezés örök érvényesű és inspiráló, szállítva otthonunk harmóniájához és időtállóságához.

Ha a  skandináv lakberendezési stílus áll közel hozzád, fordulj hozzám bizalommal elérhetőségeimen!

Shares