belsőépítész megbízását nem érdemes halogatni, ha szeretnéd, hogy az építkezés minden szempontból kiszámítható legyen!

Az építkezés számtalan munkafolyamatból tevődik össze, és fontos, hogy ezek tökéletesen össze legyenek hangolva, ez ugyanis a megrendelők érdekeit is szolgálja. Azzal, ha a belsőépítész már a tervezés során be van vonva a projektbe, elsősorban a saját dolgukat könnyítik meg a leendő tulajdonosok, hiszen ilyen formában kiszámíthatóbbá válik az építkezés. A határidőket tekintve és anyagi szempontból is fontos, hogy tisztázva legyenek az elképzelések, ehhez pedig elengedhetetlen a szoros együttműködésbelsőépítész szakemberrel, már az elejétől fogva. Nézzük egy kicsit részletesebben, hogyan is néz ki ez a gyakorlatban!

Fontos tudni, hogy ha a belsőépítész csak a kivitelezés során kerül képbe, akkor a projekt előkészítése egy általános műszaki leírás alapján zajlik, ami csak alapfelszereltséget foglal magába. Ilyenkor már nehéz alakítani a terveken, különösen akkor, ha olyan egyedi igények merülnek fel a megrendelők részéről, mint például gipszkarton álmennyezet vagy indirekt hangulatfények. Az ilyen elképzelések természetesen az árat is jelentősen megemelik, erre pedig nem feltétlenül vannak felkészülve a megrendelők.

Ezzel szemben akkor, ha a belsőépítész az elejétől fogva együtt tud dolgozni a kivitelezővel, a megrendelőknek van idejük és lehetőségük kényelmesen átgondolni, hogy mi az, ami belefér nekik. Ilyen formában a kivitelező időben megkapja a pontos dokumentációt, melynek köszönhetően tarthatóak a határidők és nem éri meglepetés a megrendelőket a kiadások tekintetében sem.

Ha a belsőépítész időben neki tud látni a munkának, akkor eggyel kevesebb stresszfaktorral kell számolnia a megrendelőknek, ez pedig felbecsülhetetlen egy olyan időszakban, aminek az izgalmakkal teli várakozásról kell szólnia. Ne várd meg, hogy kezdetét vegye a kivitelezés, lépj velünk kapcsolatba a lehető leghamarabb, hogy az építkezés minden részlete kiszámíthatóan alakuljon!