belsőépítész iroda budapest, enteriőr tervezés, belsőépítészeti tervezés

Minimál lakberendezési stílus: A Kevesebb Több

A lakberendezés egyik legvonzóbb és legkifinomultabb stílusa a minimál lakberendezés. Ennek az esztétikának az alapja az, hogy kevesebb néha több, és a dizájn lényege az egyszerűség és a funkcionalitás. A minimál lakberendezés nem csupán egy divatos trend, hanem egy életmódot is képvisel, amely elősegíti a harmonikus és letisztult környezet kialakítását. Ebben a blogbejegyzésben részletesen megvizsgáljuk, mit kell tudni a minimál lakberendezési stílusról, és hogyan érhetjük el ezt az elegáns és tiszta megjelenést otthonunkban. Ez a puritánság a tavaly 100 éves Bauhaus iskolától ered, de egyéb stílusokból is merít. Az anyaghasználatra a magasfényű és matt felületek kombinációja jellemző a természetes anyagokkal, mint a fa és a kő.

Színek és Textúrák

A minimál lakberendezés lényege a neutralitás és a szellőség. A fehér, a szürke és a fekete a domináns színek, melyeket természetes fa és fémes elemekkel egészítünk ki. Fontos a textúrák megfelelő kiválasztása is, hogy az egyszerűséget izgalmasabbá tegyük. Például a puha szőnyegek, sima üveg és matt felületek kiválóan passzolnak ehhez a stílushoz.

minimál lakberendezési stílus, színek, egyedi falfestés

Színek, Textúrák: Egyedi falfestés

Tisztaság és Rend

A minimál lakberendezés nem tűri a zsúfoltságot vagy a felesleges tárgyakat. A minimalista otthonokban minden tárgy egy célra szolgál, és mindent a helyén kell tartani. A tárolás rendkívül fontos ebben a stílusban, és a beépített szekrények, polcok és rejtett tárolók segítenek a rend megtartásában.

minimál lakberendezési stílus, konyha

Tisztaság – Rend, Minimál konyha

Méret és Skála

A bútorok mérete és skálája kritikus szerepet játszik a minimál lakberendezésben. A bútoroknak legyenek letisztult vonalai és egyszerű formái. Kerüljük az óriási bútorokat, és inkább válasszunk kisebb, jól elrendezett darabokat, amelyek kényelmesek, de nem dominálják a teret.

minimál lakberendezési stílus

Letisztult formák

Minimalizmus a Dekorációban

A minimál lakberendezésben a dekoráció is egyszerű és letisztult. Kevés díszítőelemet használjunk, és azok is harmonizáljanak az alapszínekkel és textúrákkal. Néhány művészeti alkotás vagy növény elhelyezése lehet az egyetlen dekoráció, amit szükségünk van.

minimál lakberendezési stílus, előszoba

Természetes Fény

A természetes fény kiemelkedően fontos a minimál lakberendezésben. A nagy ablakok, az átlátszó függönyök és a tükrök használata segít a tér nyitottságának és fényességének megőrzésében.

minimál lakberendezési stílus, ebédlő

Természetes fények – Ebédlő

Funkcionalitás

A minimalista stílusban minden tárgynak és bútornak funkcionálisnak kell lennie. A formát a funkció határozza meg, és a felesleges díszítés helyett a hasznosság kerül előtérbe.

minimál lakberendezési stílus, tetőtér

Funkcionalitás – Tetőtér

Áramlás és Nyugalom

A tér elrendezése és az elrendezés áramlása kiemelkedően fontos a minimalista otthonokban. A bútorok elhelyezése és az út szabadon tartása segít a nyugodt és harmonikus légkör kialakításában.

minimál lakberendezés stílus, hálószoba

Áramlás és Nyugalom

Egyszerűség és Tudatosság

A minimalista lakberendezési stílus egy tudatos döntés a kevesebb tárgy és a több szabadság mellett. Az egyszerűség és a tudatosság lehetővé teszi, hogy mélyebb kapcsolatban legyünk azzal, ami valóban fontos az életünkben.

minimál lakberendezési stílus

Egyszerűség – Tudatosság, Minimál Nappali

Egyediség

Fontos azonban, hogy nem létezik olyan otthon, amelyben egy adott lakberendezési stílus teljesen tisztán található meg, kivéve a bemutató céljából épített lakásokat. Ez stílus is számos egyéb stílussal keveredhet, mivel gyakorlatilag olyan, mint egy üres vászon; csak a lakberendezőn, illetve az otthon tulajdonosán múlik, hogy mivel egészíti ki.
A minimál lakberendezési stílus sokkal több, mint csak egy divatos irányzat.
Ez egy életmód, amely segít csökkenteni a felesleges zajt és zavart a mindennapjainkból, és lehetővé teszi, hogy élvezzük a nyugalmat és a tisztaságot otthonunkban.

Ha megfelelően alkalmazzuk a minimál lakberendezést, egy olyan tér alakulhat ki, amely egyszerre egyszerű és lenyűgöző, és valóban kifejezi az egyediségünket.

Shares