minimál lakberendezési stílus lényege a letisztult és nagy méretű terek alkalmazása, az egyenes vonalvezetésű bútorok, a díszítés hiánya, az egyszerűség és a rend, méghozzá katonás rend. Ez a puritánság a tavaly 100 éves Bauhaus iskolától ered, de egyéb stílusokból is merít. Az anyaghasználatra a magasfényű és matt felületek kombinációja jellemző a természetes anyagokkal, mint a fa és a kő.

minimál lakberendezési stílus alapvető eleme a harmónia, ami mindenütt tetten érhető: minden passzol mindenhez, a színek pedig nyugtatóak, többnyire földszínek, épp ezért nem férnek bele az apró emléktárgyak, a szanaszét hagyott kacatok és a színes díszek, képek, ám az egyhangúság megtöréséhez egy látványos (többnyire absztrakt) festmény remek kiegészítő lehet. A díszítést ez a stílus gyakorlatilag nem ismeri, és amit csak lehet, elrejt, így a nyitott polcok sem jellemzőek rá.

Fontos azonban, hogy nem létezik olyan otthon, amelyben egy adott lakberendezési stílus teljesen tisztán található meg, kivéve a bemutató céljából épített lakásokat. A minimál lakberendezési stílus is számos egyéb stílussal keveredhet, mivel gyakorlatilag olyan, mint egy üres vászon; csak a lakberendezőn, illetve az otthon tulajdonosán múlik, hogy mivel egészíti ki.

Bármilyen stílusban is szeretnéd berendezni az otthonodat, fordulj hozzám bizalommal megadott elérhetőségeimen!